Glafuri Tamplarie

Secretul unei amenajări reuşite sta în finisaje, accesorii şi micile detalii.

Glafuri de InteriorGlafuri de Exterior
glafuri-interiorSistemele de glafuri interioare au atât rol estetic, întregind o ferestra, cât şi rol funcţional de protejare a peretelui. Acestea constitue o rezolvare profesională atât pentru construcţiile noi cât şi pentru renovări. Ele pun în valoare finisajele şi designul interior, crează ambiantă, confort şi armonie.

Datorită suprafeţei laminate exterioare în cele mai multe cazuri, sunt rezistente la umezeală, temperaturi mai ridicate, zgârieturi şi sunt uşor de întreţinut datorită stratului finit.

Glafurile de interior din PVC sunt acoperite cu înveliş HPVC şi prezintă rezistenta la impact şi zgârieturi. Glafurile de interior sunt deosebit de durabile, fiind realizate din PVC, placa având o structură celulară ce îi conferă o mare rezistenţă. Calitatea deosebită a suprafeţei glafului face ca acesta să îşi păstreze aspectul iniţial o perioadă foarte lungă, în condiţii de utilizare intensive.

glafuri-exteriorSistemele de glafuri de exterior din aluminiu protejează eficient peretele de faţadă al construcţiei în zona ferestrei împotriva îngheţului, a pătrunderii apei şi murdăriei.

Rolul glafului exterior este deosebit de important,contribuind hotărâtor la eficienţa întregului ansamblu al ferestrei termoizolante.
Din literatură de specialitate şi din observaţiile efectuate în timp se poate remarca în unele cazuri umezeală sporită în jurul ferestrei şi mai ales pe peretele de sub această. Cauza principală a acestui fenomen (în condiţiile în care fereastra respectă parametrii calitativi) este inexistentă glafurilor exterioare.

Cele mai multe sisteme de glafuri exterioare profesionale sunt confectionale din aluminiu, completând în mod eficient tâmplăria termoizolantă modernă, atât prin rezistenţă cât şi prin design.
Elementele de închidere laterală (capace din plastic dur, rezistent la raze UV) împiedică deteriorarea tencuielii zidăriei la extremităţile glafurilor de fereastră

Glafurile exterioare se montează sub toc, pe un profil de înălţare – în cazul în care tâmplăria se montează concomitent cu glafurile, sau direct pe profilul de toc, – dacă tâmplăria a fost montată anterior.